FAQs
Aquí pots trobar respostes als teus dubtes sobre les afeccions dentals i els seus tractaments
PERIODÒNCIA
Els bacteris presents a la placa causen la malaltia periodontal. Si no es retira curosament tots els dies amb el raspall i el fil dental, la placa s’endureix i es converteix en una substància dura i porosa anomenada càlcul (també coneguda com tosca). Les toxines que es produeixen per la placa bacteriana irriten les genives. En romandre un temps al mateix lloc, les toxines provoquen que les genives es desprenguin de les dents i es formen bosses periodontals, les quals s’omplen de més toxines i bacteris. Conforme la malaltia avança, les bosses s’estenen i la placa penetra més i més fins que l’os que sosté a la dent es destrueix. Eventualment, la dent caurà o necessitarà ser extreta per falta de suport ossi.
Encara que els bacteris són els únics que poden causar la malaltia periodontal, hi ha altres factors que poden empitjorar-la com són: la genètica, el tabac, l’estrès, la diabetis i l’obesitat.
En algunes ocasions, disposem de tècniques de tractament encaminades no només al control de la infecció, sinó també a la regeneració dels teixits periodontals destruïts o la substitució de dents no viables per implants.
ODONTOLOGIA CONSERVADORA
És la interacció entre l’hoste (el bacteri que colonitza), el substrat (la dent), i el factor temps, molt important per a l’aparició i el desenvolupament de la càries.
Quan la càries dental s’ha estès a la polpa haurem de realitzar l’endodòncia (el tractament dels conductes radiculars) i reconstruir la dent possiblement amb una corona, de manera que si arribem a temps de tractar la càries evitarem una possible endodòncia o extracció en el cas que la dent no fos restaurable.
IMPLANTOLOGIA
L’implant dental consta de 3 parts: L’implant dental pròpiament dit que té la morfologia d’un pilar cilíndric de titani amb espires pròpies d’un cargol, un pilar protètic intermedi cargolat al implant i la corona o dent que es cargola o cimenta al seu torn al pilar protètic.
Perquè es mantingui net i fortament fixat, haurem de tenir cura com una dent més de la nostra dentadura. Raspallat dental després de cada menjar i revisió al nostre dentista de confiança dos vegades l’any.
No s’ha demostrat que hi hagi reaccions adverses al Titani.
El pacient en cap moment sent dolor ni molèstia. La intervenció es porta a terme en la majoria dels casos mitjançant anestèsia local. En intervencions de llarga durada (rehabilitacions completes, elevacions del si maxil·lar, regeneració òssia) es pot recórrer a la sedació, si el pacient ho prefereix. Al contrari del que pugui semblar, en molts casos el postoperatori suposa menys molèsties i incomoditats que les extraccions dentals. Únicament pot ocasionar petites molèsties durant el procés de cicatrització. En els casos de grans intervencions, amb regeneracions òssies i empelts, apareix freqüentment inflamació durant els primers dies, si bé no resulta dolorosa i permet fer vida normal.
Haurà de tenir les mateixes cures que amb les seves dents, una bona higiene diària i manteniment periòdic a la nostra consulta.
CIRURGIA ORAL
Extracció dels quatre queixals del seny: Si per recomanació odontològica necessitem la extracció de tots els queixals del seny, és recomanable fer-ho en una única intervenció.
ORTODÒNCIA
En la majoria dels casos, podem aconseguir els mateixos resultats amb ortodòncia invisible que amb Brackets tradicionals.
A partir dels dotze o tretze anys ja pot aplicar-se tractaments d’ortodòncia, per correcció d’espais, apinyament, mobilitat…
Pèrdua primerenca o tardana de les dentes de llet, dificultat per mastegar o mossegar els aliments, respiració oral, xupar-se el dit, mala posició de les dents, problemes/dolors mandibulars al obrir i tancar la boca.
ODONTOPEDIATRIA
Una bona salut de les dents de llet contribueix a prevenir problemes dentals en la vida adulta. La càries dental és una malaltia infecciosa que necessita tractament. Les dents de llet mantenen l’espai de les dents definitives.
S’aconsella entre els 6-12 mesos, a partir de que comencin a erupcionar les dents de llet. Fer una bona prevenció i començar a obtenir hàbits d’higiene oral reduirà futurs problemes.
Fins als 2-3 anys no és recomanable utilitzar pastes de dents fluorades. A partir d’aquest moment els nens haurien de començar a adquirir un hàbit d’higiene oral, encara que fins als 7 anys no tenen l’habilitat adequada per poder-se raspallar correctament. És per això que necessiten la supervisió dels pares per tal d’obtenir una correcta higiene. En el cas dels més petits, els pares haurien d’utilitzar gasses humides per netejar les genives dels nadons.
ATM
– Excés de mobilitat de les dents amb risc a perdre-les.
– Mal de cap.
– Contractures musculars.
– Insomni -Mal d’orella.
– Oclusió no estable.
– Malposició de les dents que contribueix a contactes no adequats.
– Medicació.
PREVENCIÓ I SALUT BUCODENTAL
Visitant al dentista de forma periòdica per tal de realitzar una higiene dental professional i eliminar la placa i el càlcul acumulats. La periodicitat indicada oscil·la entre cada 4 meses fins a un any.
És recomenable passar el fil dental un cop al dia i utilitzar colutoris amb flúor o amb altres antisèptics si és necessari.
A més, és important un examen rigurós de la cavidt oral i una exhaustiva neteja bucal, realitzant visites regulars de control.
És important també mantenir una dieta sana i equilibrada evitant aliments engantxosos, begudes ensucardes o menjar carmels de manera habitual.
TIPUS DE PRÒTESIS DENTALS
Dentadura complerta: Dentadura postissa d’arcada complerta, suportada bàsicament sobre la nostra geniva.
Dentadura removible: Dentadura postissa suportada sobre la nostra geniva i fixada a les dents (amb ancoratges) de la nostra dentadura.
Dentadura fixa dentosoportada: Dents postisses (pont o funda), col·locats sobre dents existents de la nostra dentadura.
Dentadura fixa (implantosoportada): És igual a la solució dentosoportada, però fixant el pont o la funda sobre implants.

CITA ONLINE
Escull dia i hora, i reserva ara la teva cita a la Clínica Dental Iñigo.
Més pràctic que trucar-nos.
