Una boca sana ajuda a millorar el rendiment esportiu

UNA BOCA SANA AJUDA A MILLORAR EL RENDIMENT ESPORTIU

La salut bucal repercuteix directament en el rendiment esportiu. Tenir una boca sana ajuda a millorar el rendiment esportiu i, a la inversa.

Millora la teva salut oral i al mateix temps el teu rendiment esportiu

Com succeeix en algunes malalties importants, com les cardiovasculars o la diabetes, els procesos inflamatoris i oxidatius que estan a la base de les malalties periodontals també afecten el rendiment esportiu.

El sistema cardiovascular, respiratori, neurològic, múscul-esquelètic i neuroendocrí están implicats en el rendiment esportiu. Les respostes provocades per una mala salut bucal poden alterar molts d’aquests sistemes, fet que influeix en el rendiment esportiu.

Dolors musculars – Problemes amb l’articulació temporomandibular

A més dels processos inflamatoris citats anteriorment, una de les alteracions que més s’ha estudiat i que té més suport científic per la seva implicació en el rendiment esportiu és la disfunció de l’articulació temporomandibular. Els dolors musculars d’esquena o la respiració inadequada tenen, en molts casos, el seu origen en un problema de salut oral.

L’estrès provocat per la pràctica de l’esport i la competició s’allibera, en molts casos, serrant les dents de manera continuada ocasionant un desgast de les peces dentals i dolors musculars al cap, coll i l’esquena. La tensió mandibular prococa dolències que es transmeten a la columna, cadera i inclús als peus a través de les cadenes musculars . Aquesta reacció en cadena altera el centre de gravetat del cos i afecta a l’estructura corporal

La relació entre rendiment esportiu i salut periodontal no resulta important només en el cas dels esportistes d’elit, ja que l’esport s’ha convertit en un mitjà evident de promoció de la salut i prevenció de malalties cròniques. Hi ha una gran massa de població que practica esport de forma intensa i assídua.

Principals problemes dels esportites

Traumatismes en esports de contacte, problemes articulars deguts a la tensió muscular, erosions, la càries i la periodontitis.

En el cas de la natació, el clor pot afectar a les mucoses i a les peces dentals.

En esports de resistència, la deshidratació i l’augment de la respiració oral també poden provocar canvis en el Ph de la saliva que incrementen el risc de lesions mucoses i dentals.

La salut bucal com a benefici preventiu del rendiment esportiu

Els esportistes haurien de fer cas als consells que habitualment ofereixen els dentistes, que compten amb els protocols i la metodologia adequada per al manteniment de la salut bucal òptima.

Per tant, la correcta cura de la salut bucal aporta múltiples beneficis preventius i a nivel del rendiment esportiu.

BLOG

HORARI

Matins 9:30 h – 13:30 h
Tardes 16:00 h – 20:30 h

CONTACTE

93 870 00 88
info@clinicadentalinigo.com
Carrer d’Alfons IV 78, 08401 Granollers
2017-12-05T11:55:08+00:00