ATM 2018-03-01T08:14:41+00:00

ATM

Articulació temporomandibular que fa possible obrir i tancar la boca

Cita online

ATM

L’ATM és l’articulació temporomandibular, que fa possible obrir i tancar la boca. És l’articulació on la mandíbula s’articula amb l’os temporal del crani, davant de l’oïda i en cada costat del cap. S’utilitza per mastegar, parlar, empassar, badallar, etc. Per això, és una de les articulacions més usades en el cos. Es pot localitzar posant els dits davant de cada oïda i pressionant fermament al obrir i tancar la boca. Treballen sempre juntes i conduïdes per cinc parells de músculs que creen els seus moviments. Quan les ATM funcionen correctament, vostè pot obrir i tancar la seva boca sense dolor ni molèsties.

La Síndrome de Disfunció CraneoMandibular (DCM) és com es denomina actualment a la funció dolorosa o defectuosa de l’ATM. La DCM es produeix perquè s’altera la posició dels còndils mandibulars en les ATM i és causat per l’existència de desviaments o desplaçaments de la mandíbula en tancar la boca perquè les dents no oclouen -no tanquen- de forma correcta.

Els factors que afavoreixen l’aparició d’aquest síndrome són: la maloclusió, el bruxisme (apretament inconscient dentari nocturn o diürn relacionat amb estrès o ansietat), i els hàbits perniciosos (mossegar-se les ungles, mastegar xiclets contínuament, menjar pipes….). Aquest síndrome pot produir dolor a la zona de davant de l’orella i/o espetecs en l’articulació. Si la malaltia progressa es poden produir lesions en els lligaments i bloquejos que fan que no es pugui obrir la boca.

El tractament de la disfunció craneomadibular consisteix en reposicionar correctament els còndils mandibulars en les ATM eliminant les interferències oclusals. El tractament pot incloure tractament farmacològic, fisioteràpia i la utilització d’una fèrula oclusal nocturna de relaxació.

FITXA TÈCNICA

Material Resina mixte
Número visites 2
Durada visita 15 minuts (aproximadament)
Anestèsia No

HORARI

Matins 9:30 h – 13:30 h
Tardes 16:00 h – 20:30 h

CONTACTE

93 870 00 88
info@clinicadentalinigo.com
Carrer d’Alfons IV 78, 08401 Granollers

CITA ONLINE

Escull tractament, dia i hora, i reserva ara la teva cita a la Clínica Dental Iñigo.
Més pràctic que trucar-nos.

Loading...